Ticker

6/recent/ticker-posts

TRABZON YAĞLI PİDE TARİFİ -- Masterchef Yemekleri

 Trabzon yağlı pide tarifi, püf noktası, malzemeler

Evde Trabzon yağlı pide nasıl yapılır merak ediliyor. Trabzon mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan Trabzon yağlı pide tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir lezzet.Trabzon yağlı pide tarifi, püf noktası ve yapılışı için gerekli malzemeler yazımızda.


Karadeniz mutfağının sevilen yemeklerinden biri de Trabzon yağlı pide tarifidir. Trabzon yağlı pide tarifi, püf noktası, malzemeler…

TRABZON YAĞLI PİDE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

1 paket kuru maya

4 su bardağı un

Tuz

Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

150 gram kolot veya tel peyniri

150 gram kaşar peyniri rendesi veya beyaz peynir

150 gram tereyağı

Yarım su bardağı su

2 adet yumurta

TRABZON YAĞLI PİDE NASIL YAPILIR?

Hamur için; Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırın.

Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.

Üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin.

Mayalanan hamurları iki eşit parçaya ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle açın.

İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirin.

İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın.

Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın.

Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın.

Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları ekleyin.

Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün.

Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin.

Pideleri fırından çıkarmadan 30 saniye önce, üstlerine bir adet yumurta kırın.

Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Trabzon Yağlı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Hamurun kabarması için, en az 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.

Tarifte rendelenmiş kaşar, kolot, beyaz peynir ve tel peynirden 2 tanesini kullanabilirsiniz.

Yumurtanın sarılarını pide hamurunun kenarlarına sürerek daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz, hamur kenarlarına susam serpiştirebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar