Ticker

6/recent/ticker-posts

TAHİNLİ PİDE TARİFİ -- Masterchef Yemekleri

 TAHİNLİ PİDE TARİFİ

Tahinli pide denilince ilk akla Bursa gelir. İskender, köfteli pidesi gibi Bursa’nın meşhur yemeklerinden birisi de tahinli pidedir. Diğer pidelerden en büyük farkı ise tatlı bir pide olmasıdır. Bu nefis pide evde yapmak isterseniz tahin pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Ülkemizin her bir bölgesinde veya ilinde farklı malzemeler ile değişik pideler yapılmaktadır. Her bir pidenin kendine has tarifi, püf noktası ile birlikte farklı bir tadı vardır. Bunlardan biri olan Bursa’nın meşhur Tahinli pidesi. Sizler de yazımızda kolay ve pratik tarif ile evde Tahinli pide yapabilirsiniz.  Tahinli pide tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası…

TAHİNLİ PİDE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 adet yumurta

1 adet yaş maya

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı tahin

1 yemek kaşığı pekmez

TAHİNLİ PİDE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Pekmez kullanmak sosun nefis bir kıvam almasını sağlayın. Pekmez kullanmazsanız sos hamura yapışır ve dilediğiniz sonucu elde edemezsiniz.

TAHİNLİ PİDE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir kabın içine 1 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, süt, tuz, sıvı yağ ve mayayı alıp karıştırın.

Bu karışıma unu azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.

Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

Mayalandıktan sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla yuvarlak bir biçimde açın.

Kenarlarını kıvırarak şekil verin, tabanının ince olmasına özen gösterin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın.

Bir kabın içinde tahin, pekmez, 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı su ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız hamurun ortasına dökün.

Kenarlarına yumurta sarısı sürün, 180 derecelik fırında her yeri pişene kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar