Ticker

6/recent/ticker-posts

CANTİK PİDE TARİFİ -- Masterchef Yemekleri

Cantik Pide Tarifi 

Bu pide çeşitlerinden biri de Bursa’nın sevilen tatlarından Cantik pide.Ülkemizin her bir bölgesinde veya ilinde farklı malzemeler ile değişik pideler yapılmaktadır. Her bir pidenin kendine has tarifi, püf noktası ile birlikte farklı bir tadı vardır. Bunlardan biri olan Bursa’nın meşhur Cantik pidesidir.Cantik pide tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası…


CANTİK PİDE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

2 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

1yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant kuru maya

1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne)

7-8 su bardağı un

Üzerindeki harç için :

300-400 gr kıyma

2-3 adet yeşil biber

1-2 adet kırmızı biber

1 büyük soğan

2-3 dış sarımsak

2 büyük kabuğu soyulmuş domates

1 tutam maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kekik

Üzeri için;

1 yumurta sarısı( 3-4 damla su ilavesi yaparsanız daha parlak oluyor )

CANTİK PİDE TARİFİ YAPILIŞI

Öncelikle harcımızı hazırlayalım.

Karıştırma kabının içine kıymayı koyup kalan malzemeleri rondodan geçirip üzerine ekliyoruz. Baharatı da ilave ettikten sonra harcımız hazır demektir.

Hamur için:

Ilık süt ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıp 5dk bekletin.

Sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyip en az 5 dk yoğurun.

Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilecek.

Sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin hamur iki katına çıkınca iki yoğurup maya kokusunu çıkarın.

Elinizi hafif yağlayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizin.

Bu hamurdan bu ebatlarda toplam 14 adet pide çıkıyor.

Hamurların ortasını bastırarak inceltin, kenarları yüksek kalacak şekilde ayarlayın.

Hazırladığımız harçtan pidelerin ortasına bolca koyup yayın.

10-15 dk tepside dinlendirip yumurta sarısını sürdükten sonra 190° inceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Yorum Gönder

0 Yorumlar