Ticker

6/recent/ticker-posts

Parmak Böreği Tarifi -- Masterchef Yemekleri

 Parmak böreği nasıl yapılır?

Parmak böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı, birçok ev hanımı tarafından sorgulanmaya başladı. Özellik beş çaylarının vazgeçilmez lezzeti olan parmak böreği tarifini sizler için hazırladık. Peki, parmak böreği nasıl yapılır?

Parmak böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı birçok kişi tarafından internet üzerinden araştırılmaya başladı. İçinde bulunan malzeme ve dışındaki çıtır dokuyla enfes bir lezzet olan parmak böreği tarifini sizler için hazırladık. Peki, parmak böreği nasıl yapılır? İşte tarifi, malzemeleri ve püf noktası.



PARMAK BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 adet yufka

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Çeyrek çay bardağı süt

Çeyrek çay bardağı su

1 Yemek kaşığı yoğurt

İç harç için;

3-4 adet haşlanmış patates ile hazırlanmış patatesli

Üzeri için:

Yumurta sarısı ve çörek otu

PARMAK BÖREK NASIL YAPILIR?

Sıvı yağ, süt, su ve yoğurdu derin bir kase içerisinde çırpıyoruz. Bir adet yufkamızı tezgahın üzerine alıyoruz.

Üzerine hazırladığımız harcın yarısını döküyoruz ve her yerine yayıyoruz. Diğer yufkayı üzerine alıyoruz ve kalan harcı onun üzerine eşit şekilde yayıyoruz.

Yufkayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Elde ettiğimiz her büyük üçgeni ise 3 parçaya bölüyoruz.

Her parçaya patatesli iç harçtan koyup kenarlarını kapatıp hafif hafif sarıyoruz, çok sıkmıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.

Daha önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar