Ticker

6/recent/ticker-posts

Karnabahar Köftesi Tarifi -- Masterchef Yemekleri

 Karnabahar köftesi tarifi, malzemeler ve püf noktası

Karnabahar köftesi, mücver görünümlü ama daha lezzetli nefis bir vegan yemeğidir. Yapımı kolay olan karnabahar köftesi, doyurucu olması yanında çok sağlıklı bir yemektir.



Vegan mutfağının güzel örneklerinden biri olan karnabahar köftesi, nar gibi kızarmış görüntüsü ile muhteşem bir tarif. Karnabahar sevmeyenlerin bile denemek isteyeceği ve bir o kadar da yapılması kolay bir tarif. Denemek isteyenler için karnabahar köftesi tarifi, malzeme listesi, püf noktası yazımızda.

KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 küçük karnabahar

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz biber

1 çay kaşığı nane

Yarım demet maydanoz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı un

Robotta çekilmiş ekmek içi

KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Karnabahar parçalanıp yumuşayana kadar haşlanır.

Süzülmesi için süzgeç içine alınır.

Suyunu çeksin diye altına sonra havlu peçete koyup suyu süzülüp ılınana kadar beklenir.

Ilınan karnabaharların suyu var ise sıktırılıp kaba alınır.

Zaten ezilmiş olacaklar. Çatal, ezici ya da elle iyice ezilir.

İçine soğan rendelenir.

Maydanoz kıyılır.

Ekmek içi hariç hepsi eklenip karıştırılır. Galeta unu da kullanılabilir. Kıvam ayarlayana dek ekmek içi eklenir.

Hazır olan harç dolapta en az 2 saat dinlendirilir. Dinlendirecekseniz çokta katı yapmayın bekledikçe de kendini çeker.

Sonrasında köfteler yapılıp yağda arkalı önlü orta ateşte kızartılır. Tamamen nar gibi iki tarafı da kızarmadan almayın ve çevirmeyin.

AFİYET OLSUN!


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar