Ticker

6/recent/ticker-posts

MUMBAR DOLMASI TARİFİ -- MASTERCHEF YEMEKLERİ

 MUMBAR DOLMASI TARİFİ

Mumbar dolması nasıl yapılır sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Sofralarında misafirlerine bu eşsiz lezzeti sunmak isteyen birçok kişi, internet üzerinden mumbar dolması tarifini araştırmaya başladı. Özellikle Adana yöresinde sıklıkla tüketilen bu lezzet, çoğu kişi tarafından büyük bir keyifle tüketiliyor. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır?



Mumbar dolması tarifi, internet üzerinden son dönemde en çok araştırılan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Koyunun kalın bağırsağından elde edilen mumbarın, pirinç yada bulgurla doldurularak yapılmasından oluşan bu lezzetin seveni oldukça fazladır. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri.

MUMBAR DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

İç harcı için
1/2 su bardağı kırık pirinç
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
2 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
1 küçük boy kuru soğan (İnce kıyılmış)
2 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
1 adet domates (Rendelenmiş)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı ılık su
2 bağ mumbar


Pişirme aşaması için

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
5 su bardağı sıcak su


MUMBAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Derin bir kaba sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun. Mumbarları yıkayıp içlerini hazırladığınız harç ile tamamen doldurup uçlarını mutfak ipiyle bağlayın.
Bir tencerede tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra mumbar dolmalarını tencereye alın. En az 45 dakika haşlayıp sıcak servis yapın.


MUMBAR NASIL TEMİZLENİR?

Tarifte kullanacağınız kalın bağırsakları bir gün önceden sudan geçirin ve tuzlu suda bekletin. Gün içerisinde en az 3 kez tuzlu suyu değiştirin. Dinlendirilmiş bağırsakları bol suyun altında durulayın ve elinizle ovalayın. Bu sayede dezenfekte olmasını sağlayabilirsiniz.

MUMBAR DOLMASI PÜF NOKTALARI NELERDİR?

İç harcı hazırladıktan sonra ılıması için bir kenarda bekletin.
Mumbarları fazla doldurmamaya özen gösterin. Aksi takdirde patlayacaktır.
Mumbarların uç kısımlarını ip ile bağlayın. Bu sayede pişirirken açılmasını önleyebilirsiniz.
Hazırladığınız mumbarları, tencere yerine zeytinyağlı tavada kızartabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar