MOZAİK PASTA TARİF
Mozaik pasta, adını dışı kakao içi ufalanmış bisküviler dilimlendiğinde aldığı mozaik görüntüsünden alıyor. Pötibör bisküvi ile yapılan en leziz en kolay pasta, mozaik pastadır. Klasik mozaik pasta tarifi dışında farklı malzemeler ile farklı bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. İşte mozaik pasta tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler ve püf noktası…
MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR?
Petibör bisküvisini bir kap içerisinde elinizle kırarak parçalara ayırın. Parçaların orta boyutlarda olmasına dikkat edin. 100 gram tereyağını, kısık ateşte eritin.
Eriyen yağın içerisine uygun ölçülerde şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
Önceden hazırladığınız bisküvi parçalarını ocaktaki karışımın içine atarak karıştırma işlemine devam edin.
Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin.
Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra çikolata sosunu üzerine dökün. Antep fıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin.
Mozaik pastayı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Mozaik pastaya yeni aromalar karıştırmak için kuruyemiş ve meyveler ekleyerek içeriğini zenginleştirebilir, servis esnasında böğürtlen, çilek ve frambuaz sosları ile sunum yapabilirsiniz.
MOZAİK PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
100 gr tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gr pötibör bisküvi
Mozaik Pasta üzeri için
150 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
İri dövülmüş Antep fıstığı
MOZAİK PASTANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
En kolay pasta çeşitlerinden biri olan mozaik pastanın en önemli püf noktası, kullanılan yağın köpüklerini almaktan geçer. Eriyen tereyağının içerisine gerekli malzemeleri eklemeden önce bir kaşık yardımıyla yağdaki köpükleri alın.
Malzemeleri karıştırırken içerisine kuru meyce parçaları ya da portakal kabuğu rendesi ekleyerek tatlınızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Malzemeleri karıştırırken alttan üste karıştırma yapmak bisküvilerin kırılmasını engelleyeceğinden yavaşça ve spatula ile alttan üste doğru yapılmalıdır.
Son olarak mozaik pastanızın üzerine dökeceğiniz sosu iyi ayarlamanız gerekmektedir. Sos için kullanacağınız çikolataları eritirken benmari yapabilirsiniz ya da tavada krema ile açarak da eritmeniz mümkün olacaktır.
1 Dilim Mozaik Pasta Kaç Kalori?
Standart malzemelerle hazırlanan 90 gramlık bir mozaik pasta yaklaşık 330 kaloridir.
0 Yorumlar