Ticker

6/recent/ticker-posts

Kiremitte Balık Tarifi -- Masterchef Yemekleri

 Kiremitte balık tarifi, gerekli malzemeler, püf noktası

Kiremitte balık tarifi, Karadeniz Bölgesinin sevilen yemeklerinden biridir. Rize’de çok sevilen ve tüketilen kiremitte balık tarifinde hamsinin karalahana yaprakları içinde pişmesi ayrı bir tat katar.

Hamsi, Türkiye'nin her bölgesinde tüketilmesine karşın Karadeniz kültürü ve mutfağının değişmez bir parçası olarak en çok yemeği bu coğrafyada yapılmaktadır. Birçok farklı şekilde pişirilme çeşidi olan hamsi ile yapılan kiremitte balık, Rize yöresine aittir. İki oluklu kiremit arasına karalahana arasına serilen hamsiler, köz üzerine pişirilir. Kiremitte hamsi tarifi, malzeme listesi yazımızda.

KİREMİTTE BALIK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1. Hamsi
2. Tuz
3. Karalahana Yaprakları



KİREMİTTE BALIK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kiremitte balık için önce hamsiler ayıklanır ve sonra yıkanır.
Önce kiremitin içine ilk olarak karalahana yaprakları serilir.
Sonrasında üzerine balıklar, aşağıdaki fotoğraftaki gibi dizilir.
Üzerine tuz serpildikten sonra bir katman daha karalahana yaprağı dizilir.
Aynı boyda kiremit üzerine konulduktan sonra bu şekilde közlerin üzerine bırakılır.
Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar