Ticker

6/recent/ticker-posts

KASTAMONU KIR PİDESİ TARİFİ -- Masterchef Yemekleri

 KASTAMONU KIR PİDESİ TARİFİ

Ülkemizin her bir bölgesinde veya ilinde farklı malzemeler ile değişik pideler yapılmaktadır. Her bir pidenin kendine has tarifi, püf noktası ile birlikte farklı bir tadı vardır. Bunlardan biri olan Kastamonu’nun meşhur tatlarından olan Patatesli kır pidesidir.

Ülkemizin her bir bölgesinde veya ilinde farklı malzemeler ile değişik pideler yapılmaktadır. Her bir pidenin kendine has tarifi, püf noktası ile birlikte farklı bir tadı vardır. Bunlardan biri olan Kastamonu’nun meşhur tatlarından olan Patatesli kır pidesidir.Sizler de yazımızda kolay ve pratik tarif ile evde Patatesli kır pidesi yapabilirsiniz. Patatesli kır pidesi tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası…

PATATESLİ KIR PİDESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

2 adet yumurta

İç malzeme;

4- 5 adet haşlanmış patates

1 demet maydanoz

Tuz

( isteğe göre lor peynir )

PATATESLİ KIR PİDESİ TARİFİ YAPILIŞI

Kuru mayayı eritin un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın unu azar azar ekleyerek yumuşak hamur elde edin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç malzeme için haşlanmış patatesleri rendeleyin; isteğe göre küçük küçük doğrayın maydanozu da doğrayın tuz lor peynir ( çok cıvık olmayacak kadar süt ekleyin ) malzeme birbirine yapışsın ama çok değil. 

Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırın ve uzun şeklinde açıp iç malzemeyi uzunca serin ve kenarları üstü açık kalacak şekilde kapatıp iki ucunu birleştirin.

Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar