Pide tarifleri: Kapalı pide tarifi, Trabzon yağlısı tarifi ve çeşitli yöresel pideler
Pide, ülkemizin en sevilen yemeklerinden biridir. Bafra pidesi ya da kapalı pide, Trabzon yağlısı pide başta olmak üzere birçok yöresel pide çeşitleri mevcuttur. Çok severek yediğimiz pide, yöresine göre değişiklik gösterir. Gerekli malzemeleri ve püf noktaları ile bu çeşitli pideleri evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte pide tarifleri…
Türkiye'nin birçok yerinde kendine has yöntemleriyle yapılan pide, en sevilen yemekler arasındadır. Bursa’nın tahinli pidesi ve cantik pidesi, Bafra’nın kapalı pidesi, Trabzon yağlısı pidesi, Kayseri cıvıklı pidesi, Konya bıçak arası, Kastamonu kır pidesi en bilinenleridir. Peki, evde pide nasıl yapılır? Nefis pide tarifleri, gerekli malzeme listesi ve püf noktaları yazımızda.
KIYMALI KAPALI PİDE – BAFRA PİDESİ TARİFİ
Kıymalı kapalı pide tarifi, hem sunum açısından hem de lezzet açısında evde yapılabilecek en güzel hamur işi tarifleri arasında yer alıyor. Kapalı Kıymalı Pide, diğer adıyla Bafra pidesi içi sulu, dışı çıtır çıtır hamuruyla tarifsiz bir lezzettir. Bu pideyi evde denemek istiyorsanız tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
TRABZON YAĞLISI PİDE TARİFİ
Doğası, yemyeşil örtüsü ve misafirperver insanları ile Trabzon, ülkemizin nadide şehirlerinden birisidir. Trabzon, aynı zamanda meşhur yemekleri ile de çokça anılmaktadır. Bunlardan birisi olan Trabzon yağlısı ne kadar pide olarak geçse de hamuru ve yapılışı pideden farklıdır. Bu pidenin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
TAHİNLİ PİDE TARİFİ
Tahinli pide denilince ilk akla Bursa gelir. İskender, köfteli pidesi gibi Bursa’nın meşhur yemeklerinden birisi de tahinli pidedir. Diğer pidelerden en büyük farkı ise tatlı bir pide olmasıdır. Bu nefis pide evde yapmak isterseniz tahin pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
0 Yorumlar