Ticker

6/recent/ticker-posts

KONYA BIÇAK ARASI TARİFİ -- Masterchef Yemekleri

 KONYA BIÇAK ARASI TARİFİ

Ülkemizin her bir bölgesinde veya ilinde farklı malzemeler ile değişik pideler yapılmaktadır. Her bir pidenin kendine has tarifi, püf noktası ile birlikte farklı bir tadı vardır. Bunlardan biri olan Konya bıçak arasıdır.Sizler de yazımızdan kolay ve pratik tarif ile evde Konya bıçak arası yapabilirsiniz.Konya bıçak arası tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası…


KONYA BIÇAK ARASI ETLİ EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için;

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

1 buçuk su bardağından az su

Üzeri için ;

Yarım kilo kuşbaşı et

2 domates

1 tane biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 kaşık sıvı yağ

KONYA BIÇAK ARASI ETLİ EKMEK TARİFİ YAPILIŞI

Öncelikle hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakalım.

O mayalanırken bir yandan üstünün harcını hazırlayalım. Kuşbaşı etleri çok küçük doğrayalım sonra domatesi biberi de aynı şekilde küçük küçük doğrayalım, baharatımızı katıp karıştıralım.

Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayıralım.

Sonra hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsimize dizelim ve 200 derecede pişirelim, sonra sunuma hazır.

Afiyet olsun.


Yorum Gönder

0 Yorumlar