Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Tam Ölçülü Resimli ) Tarifi
Malzemeler;
125 gr Tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (zorunlu değildir)
3 su bardağı (undan una değişebilir az ve ya .ok kontrollü koyalım.)
1 yumurta ( sarısı dışına sadece sarısını ekleyelim)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
Susam
Pekmez
Çörekotu
Yapılışı;
Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle malzemeleri karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve mahlebi ilave edip yoğurmaya başlayalım. Mahlep hoş koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli ama evde yoksa kullanmak zorunda değilsiniz. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemenizde fayda var.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit şeklini verelim
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirelim.
Susamları ben kavuralım , bunun için teflon tavaya susamları aldım, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika rengi dönünceye kadar kavurdum. Kokusu çıkmaya başlayıp rengi istediğimiz kahverengi halini alınca tamam demektir, tavada bırakmayalım, bir tabağa boşaltalım ki tavanın sıcağı ile yanmasın.
0 Yorumlar