Ticker

6/recent/ticker-posts

SAKARYA YÖRESİ ISLAMA KÖFTE TARİFİ -- MASTERCHEF YEMEKLERİ

 SAKARYA YÖRESİ ISLAMA KÖFTE TARİFİ


ISLAMA KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500gramkıyma
1adetkuru soğan
1su bardağıekmek içi
1yemek kaşığısüt
1silme tatlı kaşığıtuz
1tatlı kaşığıkimyon
1silme tatlı kaşığıkarabiber
2yemek kaşığısıvı yağ

Sunum için:

18dilimekmek
2yemek kaşığıtereyağı
1tepeleme tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
5su bardağısu
1adetet bulyon

ISLAMA KÖFTE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Et bulyon kullanmak yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Bayat ekmek kullanmanız kesinlikle daha iyi sonuç almanızı sağlayacak, eğer taze ekmekle yaparsanız, parçalanabilirler. Her şeyi aynı anda pişirebilmek için, gerekli olan tüm ön hazırlığı yaptıktan sonra pişirmeye başlayın.


ISLAMA KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Köfte için gereken kıymayı derince bir kaba alın, içerisine soğanı rendeleyin ve gereken diğer malzemeleri de ekledikten sonra güzelce yoğurun. İyice yoğurduğunzu köfte harcını, streç filmle kapatın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Köfte harcı iyice dinlendikten sonra şekillendirin ve ızgara da ya da az yağda kızartın.

Köfteler pişerken, diğer tarafta bir tencereye suyu alın, su kaynamaya başlayınca içine et bulyonu atın ve et bulyon eriyene dek karıştırın.

Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içerisine toz kırmızı biberi atın, hızlıca birkaç kez karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız tereyağlı biberi, et suyuna boşaltın ve güzelce karıştırın.
Dilimlediğiniz ekmeklerden birer birer alın, hazırladığınzı et suyu sosuna batırın ve ızgarada her iki yüzünü de hafifçe kızartın.

Soğanları ve domatesleri dilimleyin, biberleri de yıkayın ve hepsini ızgara da hafifçe közleyin. Servis tabağına ızgarada kızarttığınız ekmek dilimlerini alın. Üstlerine sostan çok az bir miktar daha gezdirin. Köfteleri de üzerine dizin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar