Ticker

6/recent/ticker-posts

HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ -- MASTERCHEF YEMEKLERİ

 HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ



Hamburger, hepimizin sevdiği ve tükettiği bir fast food. Evimizde damak tadımıza göre hazırlayabileceğimiz hamburger için aynı zamanda ekmeğini de kolayca yapabiliriz. Yumuşacık hamburger ekmeği yapmak için pratik bir tarif hazırladık. 
Hamburgeri lezzetli yapan ilk ürün etin kalitesi ise ikincisi ekmeğin lezzetidir. Dışarıda severek yediğimiz hamburgeri evimizde yapabileceğimiz gibi doğal hamburger ekmeğini de yapabilirsiniz. Hamburger ekmeği tarifi için gerekli malzemeler fazla olmamakla birlikte yapımında bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Peki, evde hamburger ekmeği nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli? İşte kolay ve pratik hamburger ekmeği tarifi…

HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı ılık su,
1 paket instant maya,
1 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
4-4,5 su bardağı un,
Üzeri için bir yumurta sarısı, susam.

HAMBURGER EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Su, şeker ve mayayı derin bir kabın içinde karıştırın,
İçine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Unun yarısını ekledikten sonra unla birlikte tuzu ekleyin,
Kalan unu da ekleyip elastik kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun,
Hamuru top yapıp üzerini streç filmle örtün,
Bu şekilde 45 dk.-1 saat dinlendirin,
Hamuru yoğurup sekiz parçaya bölün ve parçaları yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
Üzerinin örtüp 15-20 dk. kadar dinlendirin,
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

PÜF NOKTASI

Hamuru mayalanmaya bırakırken, üzerine biraz zeytinyağı sürerseniz, beklerken hamuru çatlamayacaktır.
Ekmek çok yumuşak olmamalı yoksa dağılır, çok tok olursa da köfteyi ezer… Eti kavrayacak büyüklükte ama yemeyi zorlaştıracak kadar da büyük olmamalı.
Üzerine susam yerine çörekotu, haşhaş, kekik, pul biber koyup farklı görsellik yakalayabilirsiniz.
Hamurları küçük küçük porsiyonlayıp mini hamburgerler elde edebilirsiniz ya da uzun şekillendirip mini bagetler pişirebilirsiniz.
Tırtıklı bıçakla kesmemizin sebebi ise ekmeklerin içinin keserken parçalanmaması için.

Yorum Gönder

0 Yorumlar