Ticker

6/recent/ticker-posts

EN İYİ VİDEO EDİT PROGRAMLARI 2021

EN İYİ VİDEO EDİT PROGRAMLARI 2021

Adobe Premiere Pro CC

Reklam çalışmalarında kaliteli grafik tasarımlar yapılabilmekte ve istenilen görüntü kalitesine ulaşılabilmektedir. Adobe artık video gösterimleri için de geliştirici bir programla bize yardımcı olmaktadır. Adobe Premiere Pro CC için sistemlerden çok fazla özellik beklenmemektedir. Bu da programın sadece büyük firmalarda değil her yerde kullanılabilir olmasını sağlamaktadır. Video görüntülerini istediğimiz gibi düzenleyebilmekte ve renk ayarlarını da kendimize göre değiştirebilmekteyiz.




Şimdi Adobe sayesinde video görüntüleri için de aynı değişiklikleri yapabilmekteyiz. Video efektleme, gerçek zamanlı giriş çıkış sağlama gibi gelişmiş özellikleri ile video düzenleme konusunda şuanda piyasada en kaliteli program olarak bilinmektedir. Yeni kullanıcı arabirimi, dinamik zaman çizelgesi kesme, ayarlama katmanları gibi özellikleri sayesinde bir videoda istenilen tüm değişikler yapılabiliyor. Bu da sadece büyük firmaların değil herkesin kullanabileceği bir program olmasını sağlamaktadır.

Video çekimlerinde en çok sıkıntı yaratan konu sarsıntılı çekimlerden meydana gelmektedir. Kesme, tonlama, sabitleme ya da alt yazı seçenekleri sayesinde bu senenin en iyi çalışmalarının yapılabilmesi sağlanmaktadır. Videoların tonlamasından, kesilmesine kadar birçok işlem çok kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Adobe Premiere Pro CC Windows Sistem Gereksinimleri

  • Intel Core2 Duo ve ya AMD Phenom II işlemci 64-bit
  • Microsoft Windows 7 ve Service Pack 1 (64 bit) ve ya Windows 8 (64 bit)
  • 4 GB RAM (8 GB tavsiye edilir)
  • Yükleme için 4 GB boş harddisk alanı ek olarak da alan gerekecektir.
  • İlave dis boş alanı gerekiyor. 10 GB tavsiye ediliyor.
  • 1280 x 800 ekran
  • 7200 RPM ve ya daha hzlı bir sürücü
  • ASIO protocol ile uyumlu bir ses kartı Microsoft Windows sürücü modeli
  • QuickTime 7.6.6
  • GPU için en az 1 GB VRAM, Adobe-certified
  • Online servislerden faydalanmak için internet bağlantısı gerekiyor.

 

Adobe Premiere Pro CC MAC Sistem Gereksinimleri

  • Çift çekirdek Intel işlemci 64-bit
  • Mac OS X v10.8 or ve yav10.9
  • 4 GB RAM (8 GB önerilir)
  • Yükleme için 4 GB hard disk boş alanı gerekiyor. İlave olarak da alan gerekecektir.
  • Ek olarak boş disk alanı gerekecektir. 10 GB öneriliyor.
  • 1280 x 800 ekran
  • 7200-RPM sürücü
  • QuickTime 7.6.6
  • GPU için en az 1 GB VRAM, Adobe-certified
  • Online servisler için internet bağlantısı gerekiyor.

 

Final Cut Pro

İlk defa Macromedia Inc. tarafından geliştirilen ve daha sonra gelişimini Apple’ın üstlendiği, bağımsız klip yapımcılarına düzenleme, işleme ve videoyu birçok farklı dosya formatına dönüştürme imkanı sunan popüler bir video klip düzenleme ve oluşturma programıdır.



 

Final Cut Pro yazılımı başta YouTuber’lar olmak üzere kendi video kliplerini oluşturmak ve düzenlemek isteyen tüm amatör ve profesyonel kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Basit ve sade kullanışlı ara yüz tasarımıyla kullanıcıların karşısına çıkan Final Cut Pro, video düzenlemesi yapmak isteyenler için gelişmiş ve üst düzey özellikleri sunuyor. Sahip olduğu gelişmiş fonksiyonlar ve kolay kullanım gibi özellikleri düşünüldüğünde Final Cut Pro, bir video editörü arıyorsanız ilk tercih edeceğiniz yazılımlardan biri olabilir. 

Final Cut Pro, Apple markası tarafından geliştiriliyor ve yalnızca Intel temelli işlemciler kullanan Mac OS işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılabiliyor. OS X’in 10.9 sonraki sürümlerinden herhangi birini kullanan kullanıcılar App Store üzerinden Final Cut Pro’yu satın alarak Mac bilgisayarlarına kurabilirler.

Final Cut Pro veya Final Cut X sürümlerinden herhangi birini Windows işletim sistemli bilgisayarınızla kullanmak istiyorsanız, kötü haberler sizi bekliyor. Yalnızca Intel tabanlı işlemciler üzerinde çalışan Final Cut yazılımı platform desteği olarak OS X’e ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle bir Windows kullanıcısı olarak Final Cut Pro veya Final Cut X sürümünü bilgisayarınızda kullanabilmeniz mümkün değil. Fakat Final Cut Windows'u kullanabilirsiniz.

 

DAVİNCİ RESOLVE 16 

Kullanıcıların seçebildiği ve optimize edebildiği bir render önbellekme sistemi geliştirildi. Bunu ön planda veya arka planda yapmak mümkün.

Tamamen yeni çoklu kullanım katmanları (kaynak, nodes’lar, klipler ve timeline) için seçilebilir önbelleğe alma opsiyonu ve daha birçok yenilik var. Proje ayarlarını aktifleştirmeyi render önbellekmesinde arka planda sağlaması. Dual monitörleme ara yüzü

Linux tabanlı sistemlerde Prores dosyalarıyla çalışma sağlaması.

OpenFX framework eklentisi ile daha yüksek performansı. Pek bizlik sayılmasa bile Japonca ve Çince desteği. Değiştirilebilir klavye kısa yolları. Çoklu otomatik kayıt etme olanakları.

 

 

DAVİNCİ 16 - MAC İÇİN MİNİMUM SİSTEM  GEREKSİNİMİ

· Mac OS X 10.8.5 Mountain Lion

· 12 GB sistem belleği önerilir ve desteklenen 

minimum bellek miktarı 8 GB'dir Blackmagic 

Design Desktop Video sürümü 9.9.3 veya üzeri

· CUDA Sürücü sürümü 6.0.37 · NVIDIA Sürücü

 sürümü - GPU'nuzun gerektirdiği şekilde

· RED Rocket-X Driver 2.1.10.0 ve Firmware 

1.3.4.11 veya üzeri

· RED Rocket Driver 1.4.36.0 ve Firmware 

1.1.17.3 veya üzeri

 

DAVİNCİ 16 - WİNDOWS İÇİN MİNİMUM 

SİSTEM GEREKSİNİMİ

· SP1 ile Windows 7 Pro 64 bit 12 GB sistem belleği önerilir ve desteklenen 

minimum bellek miktarı 8 GB'dir .Blackmagic 

Design Desktop Video sürümü 9.9.3 veya üzeri 

· NVIDIA / AMD Sürücü sürümü - GPU'nuzun 

gerektirdiği şekilde

· RED Rocket-X Driver 2.1.10.0 ve Firmware 

1.3.4.11 veya üzeri

· RED Rocket Driver 1.4.36.0 ve Firmware 1.1.17.3 veya üzeri

 DAVİNCİ 11 - LINUX İÇİN MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMİ

 · CentOS 5.4 · 32 GB sistem belleği önerilir ve 16 GB desteklenen minimum bellektir. Blackmagic Design Desktop Video sürümü 9.8 veya üzeri 

· NVIDIA Sürücü sürümü 331.67  

·RED Rocket-X Driver 2.1.10.0 ve Firmware 

1.3.4.11 veya üzeri 

· RED Rocket Driver 1.4.36.0 ve Firmware 1.1.17.3 veya üzeri


VSDC Free Video Editor

En pahalı düzenleme yazılımıyla bile rekabet edebilecek özelliklere sahip bir video kesme ve düzenleme aracıdır. 

Yazılım yalnızca stereo sesi destekliyor, ancak çoğu ev projesi için bu yeterli olacaktır. Hareketsiz görüntüleri projenizde kullanabilirsiniz, bunları videonuza yerleştirebilirsiniz.

VSDC Free Video Editor, crossfade ve dönüştürme gibi çok sayıda görsel efekt içerir. Ses efektleri de kullanılabilir. Araç, yerleşik video yakalama aracı aracılığıyla masaüstü ekran görüntüleri ile de çalışır.

 

 

Bitmiş projelerinizi H.264 kod çözücüsü ile AVI ve MKV dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde dışa aktarın. Bu araç ayrıca projenizi DVD'ye yazmanın yanı sıra iPod, Xbox 360 ve akıllı telefonlar gibi çeşitli cihazlar için özel profiller de hazırlamanın bir yolunu sunuyor.

 

Lightworks

Adobe Premiere, Avid veya Final Cut benzer bir video düzenleme programıdır. Aslında son ikisi ile aynı kısa yolları ayarlama imkânı sunar.

Birçok ünlü Hollywood filmi Lightworks ile düzenlenerek hazırlanmıştır. Program sezgisel kontrolleri, gelişmiş gerçek zamanlı efektleri ve eşsiz çoklu kamera düzenleme özellikleri sunmaktadır.

Program diğer benzer programların sunduğu bütün  temel özellikleri sunar ve diğerlerini ekler.Ayrıca kolayca kullanabileceğiniz birtakımEfektler ve geçişler de içerir.Katmanlar, filtreler, özel efektler.Hepsi sadece bir ya da iki tıklama uzağınızdadır.



Son olarak Lightworks hemen hemen bütün Adobe Premiere ve After Effects eklentileriyle uyumludur ki eğer bunlardan herhangi birine alışkınsanız gerçekten kolayca kavrayabilirsiniz.

Eğer ihtiyacınız olan güçlü ve ücretsiz bir video düzenleme aracıysa, Lightworks aradığınız program olabilir.




 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar