Ticker

6/recent/ticker-posts

SAKARYA YÖRESİ KABAK TATLISI TARİFİ -- MASTERCHEF YEMEKLERİ

 SAKARYA YÖRESİ KABAK TATLISI TARİFİ 



Adapazarı kabak tatlısı, coğrafi işaret almış yöresel tatlarımızdan birisi. Sakarya’da bayram günlerine özel olarak hazırlanan kabak tatlısı, Adapazarı'nın büyük ve doyurucu meşhur beyaz kestane kabağı ile yapılır.

KABAK TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 Kilogram Adapazarı kestane kabağı
250 Gram Ceviz İçi
750 Gram Toz Şeker
5-6 Çay Kaşığı Hindistancevizi
5-6 Çay Kaşığı Çam Fıstığı

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

Kabaklar 2-3 cm. kalınlığında 7-8 cm. eninde parçalara ayrılarak kabukları soyulur, yıkandıktan sonra tencereye konur. Bir kat kabak, bir kat şeker yerleştirilir. Bu şekilde bir gece bekletilerek kabağın kendi suyunu salması sağlanır. Saldığı su ile kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra tencerenin kapağı açık olarak suyu çekinceye kadar kaynatılır. Sıcakken bir tepsiye dizilerek bir süre fırında pişirilir. Soğuyuncaya üzerine ceviz serpilir. (Hindistancevizi, çam fıstığı gibi malzemelerle de süslenebilir.)

Yorum Gönder

0 Yorumlar