Ticker

6/recent/ticker-posts

HANIM GÖBEĞİ TARİFİ -- MASTERCHEF YEMEKLERİ

HANIM GÖBEĞİ TARİFİ


Hanım göbeği tarifi, malzemeleri ve yapılışıyla birlikte birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlanan lezzetler arasında yer alıyor. Şerbetli bir tatlı olan hanım göbeği, akşam yemeklerinin ardından tüketildiğinde keyif veren bir lezzettir. Peki, Peki, hanım göbeği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri.

HANIM GÖBEĞİ TATLISI MALZEME LİSTESİ

Hamuru için;
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Kızartmak için;
2 su bardağı kızartma yağı
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Kaymak

HANIM GÖBEĞİ NASIL YAPILIR?

Hanım Göbeği Tatlısı Hazırlanışı Şerbeti için;

Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Hamuru için;

Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuzu ve şekeri de ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Ilınınca, yumurtaları birer birer kırın. İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurun. Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın. Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısık ateşe ayarlayın. Tatlıları yağda arada sallayarak kızartın. Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

HANIM GÖBEĞİ TATLISI PÜF NOKTASI

Hanım göbeği yaparken her kızartmadan sonra yağı soğutmayı ihmal etmeyin; aksi halde tatlının içi iyi pişmeyecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar