Ticker

6/recent/ticker-posts

1 DOLAR 1 TL'YE EŞİT OLSAYDI, MOTOSİKLET FİYATLARI NASIL OLURDU?

 2020 yılının son günlerini yaşadığımız şu günlerde dolar, Türk lirası karşısında değerini korumaya devam ediyor. Motosiklet fiyatlarının her aybaşında zamlandığı ülkemizde maalesef biz motorcular kara kara düşünmekteyiz. Peki diğer ülkelerde örneğin Avrupa ülkelerinde ya da Amerika ülkelerinde de durum aynı mı? Covid 19 ekonomik açıdan sadece bizim ülkemizi mi bu kadar derinden etkiledi? Tüm bu soruların cevapları ne yazık ki can sıkan cinsten. 

Türk lirası günden güne değer kaybederken döviz kurları Türk lirası karşısında değerine değer katıyor. Her açıdan dışa bağımlı bir ülke olduğumuz içinse de piyasamız çok kötü durumda. Bu durum yetmiyormuş gibi getirilen ek vergilerle motosikletler, geçen yılki satış fiyatlarının iki katına satılmakta. Benim vatandaşım aylarca belki yıllarca motosikletinin borcunu öderken, bir Avrupa vatandaşı ya da bir ABD vatandaşı aylık çerez parasına motosikletine binebilmekte. Çok can sıkıcı bir durum ama Coğrafya Kader(mi)dir?.

İşte arkadaşlar videomda 1 doların 1 Tl'ye eşit olduğu ütopik bir Türkiye devletinde sıfır motosiklet fiyatlarının ne kadar olacağından bahsettim. Hesaplamalarımı yaparken motosiklet markalarının üretildiği ülkelerdeki satış fiyatlarından, ihraç fiyatlarından yararlandım. Ülkemize dolarla giriş yapan motosikletlerin üzerine şu an da olduğu gibi ÖTV ve KDV vergilerini de ekleyerek yeni bir satış fiyatı ortaya çıkardım. 

1 Doların 1 TL'ye eşit olduğu ütopik Türkiye''mizde fiyatlar o kadar ilginç bir hal aldı ki çok şaşıracağınızdan eminim. İyi Seyirler..

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar